Gran Canaria

      1 Comment on Gran Canaria

Playa del Ingles

Woensdagochtend 18 mei staan we vreselijk vroeg op om om 6 uur de vlucht van 020 naar Las Palmas Gran Canaria te halen. De bekende nek en beenkramp vlucht van Transavia duurt zo’n vier uur. Voordeel van het extreme vroege opstaan is dat we voor 12 uur al boodschappen aan doen zijn in Playa del Ingles.
Playa del Ingles is voor ons net als b.v. Carcans Plage een relax vakantie zonder verrassingen. Je weet wat je krijgt. Love it or hate it. Het voordeel van Playa del Ingles is, is dat het redelijk zon zeker is.

Op woensdagmiddag liggen we dus al op het strand en plonzen we in zee. ‘s Avonds eten we bij Casa Juan aan de boulevard. Dit doen we de eerste dagen, er is een klik met de eigenaresse uit Cuba. Ook niet onbelangrijk is dat het eten zeer betaalbaar is en goed.
Donderdag beginnen we met een behoorlijke wandeling over de boulevard en duinen naar Maspalomas en terug. Maspalomas lijkt zich steeds verder uit te breiden richting het westen met een heleboel sterren hotels 🙁
Vrijdagochtend lopen we de andere kant op naar San Augustin. Dat is nog een behoorlijke wandeling en klim.

1605-gc02

1605-gc03

Ons appartement Dolores bevalt trouwens uitstekend. Het ligt in een rustige wijk, zonder een herrie makend winkelcentrum in de buurt.
De boodschappen doen we in de buurt bij het kleinschalige winkelcentrum La Sandia. Is alles op dit eiland voor 90 procent voor duitsers ingericht ( en beetje voor de russen natuurlijk), dit winkelcentrum is 110 procent duits. De terrassen zitten vol met roodverbrande duitsers en Borussia Dortmund speelt voetbal op een groot TV scherm.

Las Palmas

Zondag hebben we een auto gehuurd om het eiland te verkennen. Plan was om via het bergachtige midden van het eiland naar Las Palmas ter rijden. Dat is ook gelukt, maar die bergen gaan je niet in de koude kleren zitten. Smalle bochtige wegen, maar in vergelijking met de vorige eeuw gelukkig wel geasfalteerd. Er wordt kaffee mit kuchen gedronken in het malerische Fataga. We rijden door San Bartolome de Tirajana richting Tejeda met prachtige uitzichten. De hoogste berg van Gran Canaria piekt op 1949 meter.

1605-gc04

Vanuit Tejeda begint de lange afdaling richting Las Palmas. Dit alles duurde door het bochtige en steile parcours veel langer dan gepland. In Las Palmas willenn we de oude wijk Vegueta bezoeken. Dat lukt, met dank aan alle wegafzettingen, met moeite. De rest van Las Palmas hebben we gelaten voor wat het is, want het was inmiddels al laat in de middag.

1605-gc05

Op de weg terug nemen we nog even een kijkje in Pozo Izquierda, de bekendste windsurfspot van Europa. Je begrijpt het al, je haar is hier in 3 minuten droog gewaaid.

1605-gc06

De dagen daarna gaan in hetzelfde langzame tempo door. Mooi weer, wandeling, strand, boek lezen, biertje, eten, etc.
Woensdagavond 25 mei vliegen we weer terug en donderdagochtend vroeg zijn we weer thuis.

1 thought on “Gran Canaria

  1. Pingback: Asselé weblog, reizen, surf en SUP

Leave a Reply