Bezier

      No Comments on Bezier

Vrijdag 19 februari 2016 was in de laatste voorspellingen die wij hadden gezien een bewolkte misschien wel regenachtige dag. Dus hadden we gepland een aantal zaken, zoals Camp Nou, met de metro te gaan bezichtigen. Toen we aan het ontbijt zaten bleek het een stralende strak blauwe dag te worden.
Daar wilden we maximaal van profiteren en geen tijd ondergronds doorbrengen.

We wandelden op ons gemak (dit moest wel vanwege de spierpijn van de vorige dag) via La Rambla richting kust. Zeg maar het Hoek van Holland van Barcelona, La Barceloneta. Daar aten en dronken we wat, struinden we de boulevard af en zaten we zowaar ook nog een tijdje in de zon. Daarna ging het terug via Barri Gotic, de wirwar van straten waar het ons voor de derde dag op rij lukte om te verdwalen ….
‘s Avonds op het nieuws zagen wedat het op de Canarische Eilanden had gesneeuwd. Toch blij dat we voor een roadtrip Barcelona hebben gekozen.

barelona2

Zaterdagochtend ontbijten we vroeg, checken uit en wandelen naar de parkeergarage voor onze auto. We rijden Barcelona uit om in eerste instantie langs de kust richting Frankrijk te rijden. Het is prachtig zonnig weer, de temperatuur loopt vandaag op tot minstens 15 graden. Af en toe stoppen we om even in de zon te wandelen. Ook komen we langs allemaal kustplaatjes, die zomers gevuld zijn met hossende landgenoten. Nu is het er vaak ernstig stil. Het laatste gedeelte in Spanje gaat meer door het binnenland en maken we een uitgebreide lunchstop in Gerona. In Frankrijk rijden we nog steeds secundair richting het Noorden. In het natuurgebied onder Narbonne denken dat we roze flamingo’s in het water zien, dit terwijl we nuchter zijn …. Toch maar eens dichtbij gaan kijken en inderdaad was het in het water druk met roze flamingo’s 🙂

‘s Avonds slapen we in Bezier. Morgen gaan we gas geven op de peage richting Nederland.

flamingo

Leave a Reply