Barcelona

      2 Comments on Barcelona

Woensdag 17 februari staan we op in Narbonne met een prachtige blauwe lucht. Maar wel weer ijskoud. We beginnen uiteraard met een frans ontbijt en rijden dan weer secundair richting Spanje. Het landschap is prachtig met de besneeuwde Pyreneeën op de achtergrond. Eind van de ochtend wandelen we door het centrum van Perpignan. Een mooie stad met op de achtergrond de Pyreneeën.

Daarna rijden we ook weer secundair door de Pyreneeen Spanje in. Daarna pakken we de tolweg richting Barcelona. Redelijk makkelijk vinden we ons “hotel” in deze drukke stad. Ons één sterren (afgerond naar boven) hotel bevindt zich op de 2e etage van een prachtig gebouw. De parkeergarage is een paar blokken verder. Niet echt handig met alle drukte. Maar het lukt ons met de auto de garage te bereiken en in te checken. Daarna wandelen we zonder plan door het koude maar zonnige Barcelona. We lopen via allerlei bezienswaardigheden richting Plaza de Catalunya over de Ramblas richting de haven. Daarna via Barri Gotic, een wirwar van smalle straten, terug naar de omgeving van ons hotel. Daar kijken we in een echte spaanse Cervezaria naar Gijon tegen Barcelona en aten een knoflookrijke maaltijd met cerveza 🙂

Donderdag de 18e hebben we onze wandelschoenen aangetrokken. Openbaar vervoer negeren we en wandelen de hele dag door de uitgestrekte stad. We lopen langs La Pedrera naar de La Sagrada Familia, de kerk die nooit af is. Dan lopen we langs de spaanse versie van Arc de Triomph. Daarna richting zee en via Barri Gotic beklimmen we Montjuic, met mooie uitzichten over de stad.
We komen via allerlei tuinen uit bij Musea Nacional d’Art de Catalunya en Plaza Espanya. Daarna pakken we de lift naar de panoramic view van de Arenas de Barcelona. Na een kleine rustpauze van deze best wel uitputtende wandeling eten we ‘s avonds pinxto’s in Barra Gotic. Daarna verdwalen we flinkin de wirwar van straten, maar vinden toch weer ons hotel 🙂

2 thoughts on “Barcelona

  1. Dinant

    Groeten uit Enter van D&H. Gisteren dagje R’dam (AC-plts).
    Nog een paar mooie dagen gewenst daar!

    Reply

Leave a Reply