Narbonne

      No Comments on Narbonne

Maandagochtend 15 februari rijden we rond 9 uur weg uit Dordrecht. Het is koud maar zonnig. Normaal gesproken rijden we na Antwerpen richting Lille en Parijs en dan richting de zuidwestkust.
Dit keer is echter Barcelona het einddoel, dus slaann we bij Antwerpen links af richting Brussel. Na Brussel gaat het richting Luxemburg, op en neer door de heuvels van de Ardennen. Waar we worden vergezeld door de deelnemers aan de wintereditie van de Garbage run. De temperatuur is inmiddels gezakt tot rond het vriespunt en de meeste heuvels zijn wit. In Luxemburg wordt natuurlijk getankt. Met een glimlach wat de Euro95 kost hier precies 1 euro.

Daarna gaat het via Metz, Nancy en Dyon richting Lyon. Even voor Lyon begint het donker te worden en zoeken we een budgethotel op in Villafrance.

Dinsdagochtend beginnen we bij de boulangerie in Villafrance. Daarna rijden we over de peage dwars door het mooie Lyon verder naar het zuiden. Bij Orange verdwijnt zowaar het grijze wolkendek en wordt het straks blauw. Niet dat dat het lekker warm is, er staat een enorm harde wind om de pret te drukken. In de loop van de middag loopt de temperatuur op tot boven de 10 graden. Toch wel een raar gevoel omdat we normaliter alleen in Frankrijk rondlopen als alleen een korte broek al te warm is.
Eind van de ochtend wandelen we door Avignon (met handschoenen, dat wel). Een prachtig dorp aan de Rhone. We wandelen rond en boven het Palais de Papes en natuurlijk sur le pont.

Vervolgens gaan we secundair richting Montpellier. Niet echt handig. Dit is de tekst die ons het meest bijgebleven is: over 800 meter over de rotonde rechtdoor (en dat 274 maal). Einde van de dag komen we aan in Montpellier. Het plan is hier te slapen, maar het is vreselijk druk, we kunnen niet zo snel een betaalbaar hotel vinden. Toen we voor ons een aanrijding zagen gebeuren, besloten we door te rijden. Een uur voor de spaanse grens sliepen we in Narbonne.

Leave a Reply