Nong Khai

      No Comments on Nong Khai

Woensdag 2 maart weer een reisdagje. Dit keer een korte (kleine 4 uur) naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. Alles ging volledig volgens plan en we kwamen in de loop van de middag aan.
Einde middag vast een wandelrondje door deze middelgrote stad gedaan.
Verder zijn we aan het nadenken wat we met het laatste deel van onze trip gaan doen. Wat ons betreft wordt het thema strand, d.w.z. strand met echt bewegend zout water.
Vientiane

Donderdag 3 maart een fiets gehuurd en door Vientiane gefietst. Dit gaat, net als het lopen trouwens, een stuk beter dan in b.v. Vietnam. Hier zijn er automobilisten die stoppen voor een rood stoplicht of zelfs voorrang geven aan een fietser. Hier moeten wij erg aan wennen, maar het voelt wel goed. Vanzelfsprekend fietsen we eerst naar Pha That Luang, het meest belangrijke monument in Laos. Natuurlijk bezoeken we de Patuxi, een Laos versie van de Arc de Triomph. Uiteraard voorzien van de nodige Bhudda-afbeeldingen. Daarna fietsen we steeds verder de stad uit zonder echt op de weg te letten. We komen enorm veel tempels tegen en de mensen worden steeds aardiger. Eigenlijk zijn we totaal de weg kwijt. Maar na wat spraakverwarringen met Laotianen komen we uiteindelijk weer in de buurt van ons guesthouse.
Vientiane

Vrijdag zijn we met de bus naar Nong Khai in Thailand gereden. Dit is slecht een kleine rit over de Mekong-rivier. De grensovergang ging gelukkig vrij soepel. We hebben nu een visum voor Thailand tot en met 18 april. Bij aankomst op het busstation stonden de tuk-tuk drivers alweer te dringen om ons te vervoeren naar het centrum. We besloten te lopen en vonden binnen 5 minuten een fijn guesthouse vlak bij de Mekong rivier. In Nong Khai dachten we even snel een treinticket naar Bangkok te boeken. Helaas het is weekend en treinreizen zijn vol tot en met maandag. Misschien zaterdag nog even kijken of er afzeggingen zijn, adviseerde de man achter het loket met veel sterren op zijn schouder.
Het lijkt ons niet gegund te zijn, een comfortabele treinreis. Het plan is via Bangkok naar één van de stranden ten zuiden van Bangkok te gaan en dan b.v.  naar Indonesië.
’s Avond hebben we gegeten aan de Mekong, dit ging toch nog redelijk goed ondanks dat de communicatie met handen en voeten verliep. Naderhand zaten we in een barretje nog een biertje te drinken en opeens kwam er een man met een olifant voorbij……..dat is weer eens wat anders dan je hond uitlaten (of was er te veel bier in het spel?).
nong khai

Leave a Reply