Expeditie Drenthe

      No Comments on Expeditie Drenthe

Het aantal reisuren dit jaar bleef tot nu beperkt tot eendaagse uitstapjes, zo werden o.a. de Bollenstreek, Drunense duinen, Zeeland en Goeree-Overflakkee onveilig gemaakt. Het is tijd voor een iets langer uitstapje. Zaterdag 8 mei staan we vroeg op en zorgen dat de meest essentiële levensbehoeften in de auto liggen: brood, water, wijn en bier.

Westerbork

In de loop van de ochtend rijden we Drenthe binnen en maken onze eerste stop bij kamp Westerbork. Althans op de parkeerplaats van het kamp. Het is vanaf de parkeerplaats nog bijna 3 kilometer wandelen, door een prachtig bos, tot de ingang van het kampterrein. Het kamp maakt indruk met de gesproken en geschreven verhalen, monumenten, barak, trein en de grote “villa” van de commandant.
Dit alles onder het toeziend oog van 14 enorme telescopen met een diameter van 25 meter van de radiosterrenwacht.

Westerbork

Hunebed Highway

Na deze start gaan we op zoek naar de Hunebed highway. Als het goed is hebben we de hunebedden al gezien, maar we hebben er geen actieve herinnering aan. We beginnen in de hunebedhoofdstad van de wereld: Borger. Daar staat de grootste hunebed van Nederland, natuurlijk ook de drukste 🙁
De hunebedden van Rolde zijn een stuk rustiger, maar minstens net zo mooi. Vervolgens bezoeken we de hunebed van Gasteren. Het hunebed is bescheiden van omvang, maar de natuur maakt indruk. We zijn dan inmiddels in het Nationale Park Drentsche Aa

Borger

Zeegser Duinen

In dit gebied ligt ook ons hotel in het dorp Zeegse in de kop van Drenthe. Het plan was dat we daar eind van de dag op het terras een consumptie drinken. Maar inmiddels kwam de regen met bakken uit de hemel, dus dat feest gaat niet door. 
We zijn onder de indruk van dit dagje Drenthe, mooie natuur en dorpjes. We hebben in een dag meer ooievaars gespot, dan in de rest van ons leven.

Zondagochtend staan we op met een stralende zon. We halen het ontbijt en eten het op op ons zonnige balkon. Het lijkt wel vakantie 🙂 Na het ontbijt maken we vanuit ons hotel een wandeling door de Zeegser Duinen. Wederom zijn we verrast door de mooie Drentse natuur. 

Zeegser Duinen

Na deze wandeling rijden we naar het bezoekerscentrum van Nationaal Park Dwingelderveld bij Ruinen. De temperatuur is inmiddels gestegen tot boven de 20 graden. In het park maken we een mooie wandeling door het bos en over de hei. We worden achtervolgd en ingehaald door een onweersbui. Tijd om naar huis te gaan.

Dwingelderveld

Drenthe doet wat met je 🙂

Leave a Reply