Les Conches

      1 Comment on Les Conches

La Rochelle

Dinsdag 8 september is het plan om de Tour de France te bekijken in La Rochelle. Geen idee wat ons te wachten staat en hoe druk dat is.

We rijden toeristisch richting La Rochelle. We stoppen bij Le Grande Plage van La Faute Sur Mer. Terwijl wij op grote houten stoelen in het zonnetje zitten, komt er een ouder echtpaar bij ons zitten. Jullie willen naar de Tour de France? Dat wordt moeilijk parkeren en alles is heel druk en duur. Verder wist de man te vertellen dat hij ambtenaar was geweest en al sinds zijn 55e met pensioen is ….. Dit alles natuurlijk in vloeiend Frans.

De volgende stop is een natuurgebied a la de Biesbosch, waar we doorheen wandelen. Dan gaat het richting La Rochelle langs kleine dorpen en enorme uitgebloeide zonnenbloemvelden.

Begin van de middag rijden we La Rochelle binnen en ongeveer een kilometer buiten het centrum komen we een grote parkeerplaats tegen, waar we de auto neerzetten. We wandelen naar het mooie centrum (Vieux Port). Het weer is trouwens prachtig en de temperatuur wordt elke dag hoger 🙂

In de haven is het Tour de France parcours al afgezet en is het redelijk druk. We wandelen door het prachtige havengebied met mooie torens en lopen ook een heel eind de pier op richting open zee. We komen langs de grootste jachthaven van Frankrijk/Europa.
Ondertussen zijn we ook allebei een e Le Clerc bolletjes shirt rijker, deze werden gratis uitgedeeld.
Omdat we niets van het spektakel willen missen blijven we een beetje hangen in de buurt van het parcours.

We verwachten de renners tussen 16 en 17 uur.  Voor de zekerheid gaan we iets over drieen langs het steeds drukker wordende parcours staan. Er komen steeds vaker tour auto’s voorbij en de reclame caravaan brengt veel enthousiasme los bij de Fransen. Auto’s die er uitzien als winkelwagens of flessen wijn. Het lijkt wel carnaval. De spanning stijgt duidelijk. Om kwart voor vijf is het zover. Het redelijk compacte peleton komt eraan! Sterker nog drie keer met je ogen knipperen en het peloton is weer voorbij … op een enkele achterblijver na dan.

Vendee

We sluiten deze mooie zonnige dag af met een dinner in La Tranche sur Mer. Met voor het eerst deze vakantie oesters als voorgerecht.

Woensdag is ook weer een prachtige zonnige dag, die we grotendeels aan het strand door brengen. Even bijkomen van de Tour de France 🙂

1 thought on “Les Conches

  1. Frank

    Heerlijk en eerlijk , het is weer een mooie reis verslag .
    Op naar het volgende verslag

    Reply

Leave a Reply