Kathmandu 4

Woensdag 6 december staan we vol verwachting op 7 uur op de bus te wachten. Het is inderdaad een superdeluxe bus met eerste klas vliegtuigstoelen waar je helemaal in kan wegzakken. Naast de altijd in bussen aanwezige bijrijder rijdt er nu ook een hostess mee. Zij deelt het ontbijt uit en schenkt koffie en thee in. Eind van de ochtend krijgen we in een hotel een lunch voorgeschoteld. Dit alles neemt niet weg dat we weer de hele dag tot half vier onderweg zijn met de bekende toestanden onderweg. Wederom verbazen we ons over de enorme files van voornamelijk bussen en vrachtwagens en de kwaliteit van het wegdek bij de binnenkomst in Kathmandu. We worden afgezet in Kathmandu en besluiten zelf naar ons hotel te lopen. We zijn snel in de goede buurt/straat, maar aangezien ze hier geen huisnummers gebruiken zijn we toch nog even aan het zoeken. ‘s Avonds wandelen en eten we weer in het voor ons vertrouwde Thamel. Jammer dat Marja werd aangereden door een skateboard. De schade lijkt mee te vallen.


Donderdag is onze laatste dag in Kathmandu en dus in Nepal. Er zijn verkiezingen en iedereen is vrij en de meeste winkels zijn dicht. Kathmandu is nu in eens een rustige en niet zo stoffige stad zonder al teveel verkeer. Overal staan mensen in de rij voor stembureaus. Er zijn ongelofelijk veel bewapende soldaten aanwezig in de stad. Het is zonnig en w
slenteren door de oude stad en bezoeken weer Durbar Square, wat vandaag gratis is voor de touristen 🙂

Als afsluiter hadden we bedacht tot begin van de avond bij de hooggelegen Monkey tempel te blijven en dan terug te wandelen naar de stad. Het idee was dat de tempel mooi verlicht zou zijn en dat we een mooi uitzicht over het verlichte Kathmandu zouden hebben.
Dat viel tegen: de tempel was matig verlicht en Kathmandu is geen New York. Dus genieten we naar van ons laatste Nepalese dinner met momo’s natuurlijk.

Morgen vliegen we terug naar NL. We zijn een hoop ervaringen rijker, hebben veel mooie dingen gezien en hebben door de verkiezingen iets te veel dagen in Kathmandu doorgebracht. Met een Kathmandu verkoudheid en gestoffeerde longen stappen we morgen het vliegtuig in.

One response to “Kathmandu 4

  1. Goede reis terug. vermoedelijk kom je hier in de sneeuw terecht.

Leave a Reply