Pokhara 2

Maandag 4 december waren we een beetje overmoedig (naief) geworden door ons wandeling/beklimming van gisteren. We dachten nu wel even naar een ander uitzichtpunt, Sarangkot, konden wandelen en terug. Na wat rondvragen bleek het beste om je met 1e licht op de piek van ruim 1500 meter te laten afzetten en dan afdalen. Daar hebben we uiteindelijk van gemaakt met de taxi laten afzetten en na een uurtje weer met de taxi naar beneden. Met de auto naar boven bleek al uitdaging genoeg! Het uitzicht vanaf de top was weer adembenemend.


Na een flinke wandeling op vlak terrein heeft Ed nog een uurtje geSUPt op Lake Phewa. Het meer heeft een eilandje met een tempel, peddelen locals rond in kano’s en wordt er rondgevaren op waterfietsen. Ondanks dat er diverse zaken SUP’s verhuren, werd toch enigszins raar gekeken naar die Boeddha die over water kan lopen.

Het einde van deze trip nadert alweer, dus dachten we dinsdagochtend de zaken voor de laatste dagen even te regelen. Donderdag met de bus naar Kathmandu, nog 1 overnachting daar en vrijdag naar huis.
Donderdag zijn er weer verkiezingen, dus rijden er weer geen bussen ….
Dus nu rijden we morgen met de allerluxste bus die we konden vinden naar Kathmandu. We laten ons verrassen.

Daarna hebben we 2 fatsoenlijke mountainbikes gehuurd en zijn we eerst naar de stad gefietst. Dat viel nog vies tegen een half uur lang vals plat. Ook de drukte maakte het spannend. Hier geldt maar 1 verkeersregel: het recht van de sterkste. Dat is in ieder geval niet de fietser 🙂 Daarna zijn we nog een stukje langs het meer gefietst. Iets rustiger maar soms wel wat stoffig …

One response to “Pokhara 2

  1. Daar stoffige hier nat en koud. De temperatuur gaat wel iets omhoog maar bereid je maar voor. Maak er nog maar een paar mooie dagen van.

Leave a Reply