Sauraha 2

Dinsdag 28 november safaridag! ‘s Ochtends om 7 uur staan we aan de oever van de rivier met onze 2 gidsen. In een uitgeholde boomstamkano steken we de rivier over en zijn we in het Chitwan Nationale Park. We krijgen eerst instructies hoe te handelen bij het zien van een gevaarlijk dier. De instructie varieert van hard zigzaggend wegrennen tot dicht bijelkaar blijven en herrie maken. Hopelijk herinneren we ons nog de juiste instructie als het zover is.

De zogenaamde big five van dit park zijn: tijger, olifant, rhino, krokodil en de slotbeer. Ons ultieme doel is om een tijger in het wild te zien. Alleen wordt je waarschijnlijk eerder door de bliksem getroffen dan dat je een tijger in het wild ziet.
Met die wetenschap gingen we deze dag in. De vier uur durende wandeling was leuk. Onze gidsen waren bewapend met stokken. We zien vooral veel vogels, apen en een paar herten. Maar ook voetstappen van een tijger en roken zelfs de urine van het beest. Er echt een tegenkomen lijkt ons al wandelend niet echt een superidee. Wel zien we herten en 2 soorten krokodillen langs de rivier en verder heel  veel olifanten en neushoornpoep.
Op een gegeven moment zien we op een meter of 25 afstand een neushoorn liggen slapen. Een paar meter verderop staat zijn of haar partner te grazen. Even kijken we elkaar verward aan. Wij denken welke actie hoort bij deze noodsituatie? De neushoorn is verstandig en gaat gewoon door met grazen.

‘s Middags gaan we mee met een vier uur durende jeepsafari. Ook leuk, maar dit is geen Afrika. De jungle hier is mooi, maar in dit jaargetijde ook nog dicht begroeid. Wild spotten is dan ook lastig. Eigenlijk zien we dezelfde dieren als tijdens de ochtendsafari. Het kan ook zijn dat we een beetje verwend zijn.

‘s Avonds vallen we vermoeid in slaap in de wetenschap dat we beveiligd worden door 2 hotelolifanten.

One response to “Sauraha 2

  1. Dat is nog eens hoop om in te trappen :-).
    Gelukkig zien neushoorns niet zo goed hier moet je dan weer bij elkaar blijven staan geloof ik, maar dat waren dan weer Afrikaanse neushoorns.

Leave a Reply