Bloubergstrand; Zuid Afrika

      No Comments on Bloubergstrand; Zuid Afrika

Zo voor het eerst weer een intercafe tegengekomen sinds een week.

Afgelopen maandag van Swakop naar Solitaire gereden midden in de Naukluft-dessert.
Gelukkig de gehele weg niet geasfalteerd; dus 200 kilometer gravel. Dat gaat soms erg goed maar soms stuitert het stuur uit je handen.
Maandagnacht en dinsdagnacht in Solitaire midden in de woestijn geslapen. Lekker warm! Stel je bij Solitaire voor een tankstation, een winkel (met ijskoud bier en savannah!!!) en een lodge met een lopend buffet en zwembad en fraaie zonsondergangen.

Sossuvlei

Dinsdag naar de Sossuvlei gestuiterd.
Dit zijn de bekende rode zandduinen waar iedereen Namibie van kent (toch?).
Ed heeft duin 45 beklommen (tip: hou minimaal je sokken of schoenen aan!). Daarna nog een wandeling gemaakt door de uiterst droge omgeving. Eind van de middag mocht Marja blaren prikken bij Ed 🙁

Sossuvlei2

Woensdagochtend wilde de auto niet starten. Maar de tankboys hadden het euvel snel verholpen, door al het gestuiter was de accu los geraakt ……
Woensdag een flink eind gereden tot en met Keetmanshoop. Daar ‘s avond aangekomen, bleek onze linker voorband langzaam leeg te lopen ….. (nadat we eindelijk weer een groot stuk over asfalt hadden gereden). Gelukkig had Ed deze zomer twee lekke banden gehad; dus is gecertificeerd bandenverwisselaar (toch wel wat warm bij 35 graden).
Het guesthouse was weer zeer bijzonder: schildpadden (levend) en papagaaien liepen / vlogen vrij rond.
Jammer genoeg at Marja diezelfde avond iets verkeerds. Daardoor heeft ze een paar dagen kunnen sonja-bakkeren ….
Donderdagochtend eerst bij de plaatselijke kwikfit de band laten repareren (5 euro! incl. uitbalanceren).
Toen naar de Fish River Canyon gereden. Wederom 250 kilometer gravel.
De views op de Canyon waren zeer fraai; voor de niet zieke onder ons.

Fishriver

‘s Avonds ook weer overnacht in een bijzondere lodge in de middel of nowhere. Een oud herenhuis met krakende vloeren en een berg antiek en megahoge kamers. Marja vroeg naar bed; Ed aan de bier/wijn/irish coffee met drie “oude” mannen uit Joburg onderweg naar een golftoernooi.

Vrijdag vroeg op om zo ver mogelijk die thuisland (ZA) in te rijden. De grensovergang was dit keer heel goed georganiseerd en ging vrij vlot! De hele dag doorgescheurd tot aan Lambertsbaai (ja, Lambert zo heet het echt!) aan de Weskus.

Vanochtend eerst naar Elandsbaai gereden, maar door het bewolkte weer maar doorgereden. Ed heeft onderweg diverse overstekende schildpadden kunnen ontwijken. Marja daar in tegen heeft er een overreden …… (onze dierenliefhebster).

Vanmiddag een sjiek hotel uitgezocht aan het bloubergstrand met uitzicht op zee en op kaapstad/tafelberg.

Komende dagen gaan we richting Hermanus om walvissen en huizen te spotten. Ed hoopt nog op een dagje surfen.

Zo nu eerst tijd voor een ……  Black label.

Leave a Reply