Longville sur Mer

      No Comments on Longville sur Mer

Honfleur

Zaterdag 5 september staan we op tijd op en wandelen nog even langs de haven. We ontbijten in een boulangerie met koffie en te lekkere verse Pain au Chocolat.

Le Mont Saint-Michel

Daarna stappen we in de auto en rijden richting het Zuiden. We rijden Caen voorbij. We ontkomen er niet aan om toch even naar de Le Mont Saint-Michel te gaan kijken. We hebben geen tijd om naar het eiland met het klooster te lopen. Maar we stoppen op een paar mooie uitzichtpunten. We zijn blij dat we hiervoor een stukje hebben omgereden 🙂 Een volgende keer wandelen we zeker naar het eilandje.

Longville sur Mer

Verder gaat het secundair richting Rennes en daarna over de snelweg richting Nantes. Eind van de middag komen we aan in Longville sur Mer, waar onze camping ligt. We zijn aangenaam verrast door onze luxe stacaravan. De caravan is ruim en van alle gemakken voorzien 🙂

Uiteraard gaan we nog even aan het strand, Plage des Conches, kijken. Ed sluit de dag af met een crappy surfsessie. De zondag begint met een mooie surf sessie met het eerste licht.

La Tranche sur Mer

Na het ontbijt verkennen we de omgeving. We rijden naar La Tranche sur Mer, de grootste plaats in de nabije omgeving. La Tranche heeft beduidend meer restaurants etc. als Longville. We maken een lange strandwandeling onder een mooie blauwe hemel met mooie wolken. We sluiten de wandeling af met koffie en …. Pain au Chocolat.

Begin van de middag rusten we even uit op Plage de  la Terriere. Na de rustpauze rijden we in de omgeving door kleine dorpjes met te leuke huisjes en sluiten ook dit af met ….. je voelt hem aankomen: koffie met Pain au Chocolat.

‘s Avonds dineren we in het Centre Ville van La Tranche. Hier in Frankrijk is het verplicht om binnen maar ook in drukke straten mondkapjes te gebruiken. We zijn al aardig getraind in het op en afzetten van de kapjes.

Maandag begint voor Ed weer met een mooie surfsessie met het eerste licht. We doen boodschappen in een overvolle supermarkt 🙁
We rusten weer even uit op Plage de la Terriere. Ook testen we hoe lang het lopen is van onze camping naar het strand. Dat lukt ons in een kwartier door een mooi bos.

Leave a Reply