Honfleur

      No Comments on Honfleur

Frankrijk

Vrijdag 5 september begint onze eerste vakantie week van 2020! Een bijzonder jaar. Onze vakantie begint eigenlijk al donderdagavond wanneer we met de laptop op schoot plannen maken voor een weekje Frankrijk. Eerder plannen leek ons geen optie in dit COVID-jaar.

Vrijdagochtend rijden we met het eerste licht weg uit Dordrecht met een volgepakte auto en voor de zekerheid een surfplank op het dak. Na een goede twee uur rijden we in Frankrijk langs Lille en even later pakken we de afslag richting Amiens. Plan is om begin van de middag te lunchen in Etretat. Vanaf Amiens rijden we richting Le Havre en nemen afslag 7 richting Etretat. Het is afgelopen met mooie snelwegen. We kruipen door het mooie landschap door kleine dorpjes, enorm veel rotondes en achter tractoren.

Etretat

Even buiten Etretat zien we een bordje dit is de laatste gratis parkeerplaats. Heel on Hollands rijden we toch door naar de boulevard/strand van Etretat. Dit kleine dorpje aan de kust is overladen met toeristen en alle (betaalde) parkeerplaatsen zijn bomvol. Even buiten het centrum vinden we een parkeerplek. We wandelen terug naar het kiezelstrand / boulevard. We zijn onder de indruk, ten noorden en zuiden van het strand zijn prachtige krijtrotsen. Zelfs met het bewolkte weer is het mooi om te zien.

We wandelen over de boulevard en “beklimmen” de noordelijke krijtrotsen. De uitzichten zijn prachtig.

Honfleur

Eind van de middag rijden we over de Ponte de Normandie naar Honfleur. We wandelen rond de pittoreske haven, eten en drinken wat en gaan op tijd naar bed.

Leave a Reply