Puerto Escondido

      No Comments on Puerto Escondido

Zipolite

Je hebt ze overal op de wereld van die dorpjes als Zipolite. Er is niet veel te doen, geen schreeuwende reclames. Iedereen is relaxed. Op het strand lopen doorbakken hippies, die vergeten zijn naar huis te gaan. Anderen zijn yoga oefeningen aan het doen op het strand. Veel Amerikanen die hier overwinteren. Met andere woorden ieder doet zijn eigen ding en alles is prima.
Over vrijdag 22 november valt niet veel te vertellen. De zonsondergang was bijzonder mooi. We hebben geholpen om een paar baby schildpadjes naar zee te laten rennen. Verder was er natuurlijk de bescheiden consumptie van Corona en Victoria biertjes.

Puerto Escondido

Zaterdag staan we op tijd op en rijden naar het noorden. Eerst is het nog heuvelachtig en komen we door allerlei stranddorpjes, maar algauw zijn we op een goede snelweg en rijden in 1,5 uur naar Puerto Escondido. Puerto Escondido, Playa Zicatela, is een van de beste golfsurf locaties ter wereld (the mexican pipeline). Verder ook een groot vissersdorp (Scheveningen?) met een uitgestrekt strand met dikke golven, ook al is het daarvoor geen hoogseizoen. In ieder geval een hele andere beleving dan Zipolite. We moeten er even aan wennen.’s Middags maken we een flinke wandeling over het strand naar het andere eind van de baai, gevolgd door de vele pelikanen die over de golven scheren. ‘s Avonds natuurlijk weer een prachtige zonsondergang. Van een rustige zaterdagavond is hier geen sprake. Overal harde muziek en obers die je naar binnen willen praten. No gracias.
Tijdens het avondeten begint 2x achter elkaar alles te trillen. Alle Mexicanen waren redelijk relaxed en telde hard op dat is 1, dat is 2, 3 bleef gelukkig uit. Enig Google werk leerde dat er een aardbeving van 4.9 was geweest. Nog verder wetenschappelijk onderzoek wees uit dat dit hier regelmatig voorkomt. Voelt toch een beetje vreemd.Zondagochtend vroeg maakt Ed spectaculaire actiefoto’s van de Mexican-pipeline. Na het ontbijt zijn we de andere kant op gewandeld, daar ligt het dorp zelf. Het dorp heeft een strand dat redelijk beschut ligt tegen de branding. Het water ligt vol met vissersboten (en pelikanen natuurlijk). Het hele strand is vol met Mexicanen die onder een parasol van hun vrije dag genieten. Verkopers proberen van alles en nog wat aan de man te brengen. Een eindje verder is op een enorm podium een band bezig. Het is feest vandaag en dat mag ook gehoord worden, in Tokyo kunnen ze meegenieten. Ondanks dat het nog redelijk vroeg is, heeft menig Mexicaan al iets te veel gedronken.In de middag gaan we met de auto naar La Punta de Zicatela, het andere eind van deze brede baai. Daar huurt Ed een surfplank om te checken of zijn rechterschouder nog kan draaien, gaat net 🙂

Leave a Reply