San Bartolomé de Tirajana

      No Comments on San Bartolomé de Tirajana

San Bartolomé de Tirajana

San Bartolomé de Tirajana hoor ik je denken? Over een weekje rustig aan doen op Playa del Ingles (Gran Canaria) valt niet zo gek veel te vertellen. Hoewel er op het eiland best veel te beleven is, dat kan je b.v. hier lezen.

Playa del Ingles is eigenlijk onderdeel van Maspalomas, beiden onderdeel van de gemeente San Bartolomé de Tirajana. Terwijl Maspalomas en Playa del Ingles aan de kust liggen aan weerszijden van de beroemde Dunas de Maspalomas, ligt San Bartolomé kilometers landinwaarts in de bergen. Een leuk dorp om te bezoeken!

Gran CanariaIeder geval wachten we woensdag 12 juni eind van de middag op de luchthaven van Gran Canaria bij de lopende band op onze bagage. Enigszins verbaasd kijken we naar alle medelanders die een selfie willen maken met een kale, niet zo sportief ogende, man. Het blijkt Michael van Gerwen te zijn, die geduldig al deze aandacht onderging. Met een bus, die in midden Afrika niet zou misstaan, worden we naar ons hotel in Playa de Ingles gebracht.

La Sirena

‘s Avonds drinken we aan de boulevard onze eerste Tropical-biertjes 🙂 bij onze favoriete tent La Sirena.
Niet dat deze tent zo heel veel anders is als de tientallen andere Spaanse tenten, maar het bevalt ons en de locatie is gunstig. Hier eten we ook bijna elke avond vis met Canarische aardappeltjes. Lekker!

Playa del Ingles

De dagen in Playa del Ingles zijn “saai”. In de ochtend maken we een wandeling. De wandeling gaat
richting San Agusttin, langs de boulevard met veel hoogteverschillen. Andere optie is richting Maspalomas, eerst over de boulevard en daarna over het zand van de mooie Dunas de Maspalomas naar Maspalomas zelf en over het strand terug. We blijven ons, zoals altijd, verbazen over de mooie kleurrijke bloemen en cactussen.
Helemaal ongeschonden verloopt het wandelen helaas niet. Marja wordt de eerste dag aangevallen door een 12 centimeter hoge hond en laat haar wond ontsmetten bij de plaatselijke reddingsbrigade.
‘s Middag is het dan meestal “beachtime”.

Een week later vliegen we gebronsd en uitgerust eind van de dag weer terug naar Eindhoven Airport.

Leave a Reply