Ikebukuro 3

      No Comments on Ikebukuro 3

Odaibo

Dinsdag 21 mei was een echte offday. Het begon met stortregen en dat hield niet meer op, uitgerekend op de dag dat we met zijn tweeën op pad konden en Marja haar laatste dag in Tokyo 🙂 Na een laat ontbijt hebben we eerst allerlei praktische zaken geregeld: pasmo pas opladen, simkaart kopen, zitplaats reserveren voor vrijdag voor de trein naar de luchthaven. Onze plannen voor vandaag moeten we flink aanpassen.

Eerst gaan we naar Shibuya om het bekende kruispunt in de regen te bekijken. Overal in Japan zijn van deze crossings, maar deze kan erg druk worden. Daarna door naar Tokyo station, alle grote stations hebben hier eindeloos grote ondergrondse winkelcentra. Tokyo station heeft Ramen street en Character street. Half Japan stond in de rij voor een kom ramen. We vonden er niet veel aan. Buiten het station hebben we geluncht, zonder wachtrij. We stappen weer op de trein richting Odaibo, in Shimbasi stappen we op de Yurikamome (geautomatiseerde trein) die via de Rainbowbridge naar Odaiboi gaat. Odaibo is een leuk stukje Tokyo met een paar mooie gebouwen, een stadsstrand, heel veel winkels en uitzicht op Tokyo en de Rainbowbridge. Plan was deze laatste in het donker te fotograferen. De brug past de kleur van de verlichting aan aan het seizoen, wij hadden duidelijk niet voor het meest spectaculaire seizoen gekozen.
Zoals gezegd een beetje een waardeloze dag, met de hele dag regen 🙁

Bunkyo

Woensdag de 23e gaat Marja op pad richting het zuiden. Ik slaap een beetje uit ga twee haltes met de metro naar het Bunkyo Civic center. Op de 26e etage heb je hier kans om, naast een mooi uitzicht op de stad, Mt. Fuji te zien. Hier geen hordes toeristen, wat weer als nadeel heeft dat echt alles in het Japans is aangegeven. Het uitzicht is prachtig, alleen Mt Fuji is in geen velden of wegen te bekennen.
Onder het Civic center ligt een prachtig parkje: Koishikawa Korakuen. Tuinen en parken onderhouden kunnen Japanners als geen ander.

Ueno

Volgende doel is de Nezu Shrine, vlak bij Ueno Park. Ik besluit er naar toe te wandelen in plaats van te treinen. Een pittige wandeling, door een stukje onbekend Tokyo.
De Shrine is weer prachtig. De Shrine is bekend om zijn bloemenpracht in het voorjaar. Ik was waarschijnlijk een week te laat 🙁

Volgende stop is Ueno park, waar ook een aantal tempels staan, een mooi meer heeft em verder veel groen. Na het park slenter ik door de straatjes tussen Ueno en Okachimachi (Ameyoko). De lunch is vandaag sushi 🙂 De sushi wordt vers voor mijn ogen klaar gemaakt. Naast me probeert de bediening met een netje een vis uit een aquarium te krijgen. De vis heeft er weinig zin in, even later ligt de vis op een mini BBQ van de man die naast me aan de bar zit.

Asakusa

Voor het volgende stukje pak ik de metro naar Asakusa. Asakusa ken je van de Sensoji tempel en uitzicht langs het water op de Tokyo Skytree. Ik wandel wat rond, eet dikke ramen en maak begin van de avond een aantal prachtige foto’s (vind ik zelf dan).

Enoshima

Donderdag 23 mei is weer een prachtige dag. Een mooie dag voor de kust. Ik reis met de trein richting Kamakura, alleen dit keer stap ik in Fujisawa over in een elektrische tram naar Enoshima. Bij het uitstappen weet ik gelijk dat ik de goede keuze heb gemaakt: een dame fiets met een longboard door het dorp 🙂

Vlak voor de kust ligt een eilandje met tempels en uitzichtpunten. Ook hier kan je op een mooie dag Mt Fuji zien. Het is een prachtige zonnige dag, maar niet helder genoeg voor Mt Foetsie. Met de elektrische tram ga ik verder richting Kamakura langs kleine dorpjes, door smalle straatjes en langs de zee. Wat opvalt is dat er overal langs de kust flink gesurft wordt ondanks dat het donderdag is. Hoe doen die surfers dat?

Ik stap uit in Yuigahama beach en loop met de voeten in de oceaan richting het centrum van Kamakura. Nog even slenter ik door de drukke winkelstraat van Kamakura en spring dan op de trein richting Ikebukuro, dat al een beetje als thuis begint te voelen. Time to leave.

Leave a Reply