Ikebukuro

      1 Comment on Ikebukuro

Schiphol

Donderdagmiddag ga ik met de trein naar Schiphol. Laat het nu net de middag zijn dat onze vrienden uit Ouderkerk ad Amstel hun kampioenschap vieren (hoe lang was dat ook al weer geleden?). In ieder geval vult de trein zich in Delft en Leiden met bierdrinkende 020 supporters. In Rotterdam en Den Haag stapte er niemand in met een 020 sjaaltje. Tijdens de treinreis deden zich geen noemenswaardige incidenten voor.

Tokyo

Eind van de dag vlieg ik in uurtje of 11 naar Narita airport een stukje buiten Tokyo. Een beetje gaar van de vlucht stap ik rond het middaguur op vrijdag 17 mei uit het vliegtuig. Eenmaal door de douane koop ik uit een automaat een pasmo pas, zeg maar een ov chipkaart+. Daarna koop ik een open retour voor de Narita Express naar Ikebukuro. Deze luxe trein brengt me in 1,5 uur naar Ikebukuro station, een kwartiertje lopen van mijn hotel. Marja had al gewaarschuwd, het is een beetje een groot station. Het lukt me om te verdwalen 🙁 en aan de verkeerde kant van het station uit te komen (het station staat met 2 andere stations uit Tokyo in de top 3 van drukste stations ter wereld). Toch maar de navigatie inschakelen. Eind van de middag ben ik in mijn kleine hotel kamer, die wel van alle gemakken is voorzien.

Begin van de avond eet ik mijn eerste bak ramen met gyoza en een bescheiden biertje. Marja zou om 8 uur ‘s avonds aankomen vanuit Zuid Japan met de Shinkansen. Marja vind ik natuurlijk (je wint nog eerder de Staatsloterij dan iemand vinden op dit station) bij exit 35 en we wandelen naar haar hotel en gaan nog even de “stad” in 🙂

Zaterdag gaan we samen naar het station, zodat Marja wat voorbereidingen kan doen voor de komst van de volgende groep. Daarna ontbijten we samen.

Tokyo Tower

Marja moet die middag de nieuwe groep ophalen. Ik ga op pad, gewapend met pasmo-pas en camera (en leesbril 🙁 ) Tokyo in. Ik neem de metro naar Kasumigaseki, stap over op de Hibya Line en stap uit in Kamiyacho. Ik wandel naar de Tokyo tower (een grotere variant van de Eiffeltoren) en geniet vanaf het observatiedek van het uitzicht. Wat een stad! Op 10 minuten wandelen ligt de Zojo-ji tempel. Het is een indrukwekkend complex. Maar het mooiste zijn toch de kleine figuurtjes met rode gebreide mutsjes ter bescherming van de kinderen.

Yoyogi

Begin van de middag neem ik de metro naar Roppongi Hills. Weer een supermodern winkelcomplex met moderne gebouwen. Het kan me niet echt boeien. Ik pak de Oedo Line en stap uit in Yoyogi. Je verwacht dan zo in Yoyogi park te zijn, maar dat was nog een gezonde wandeling. Yoyogi park is bijzonder mooi en bekend vanwege de Meiji Jingu tempel. De tempel wordt veel gebruikt om te trouwen. Het was een mooie wandeling door het park en tempel.

Harajuku

Aan de andere kant van het park loop ik Harajuku in een beetje een alternatieve/hippe winkelwijk, o.a. bekend van Takeshita-dori. Inderdaad heeft de wijk megadrukke grote winkelstraten, maar ook smalle straten met leuke alternatieve winkels (if you are into shopping). Eind van de middag ga ik via de Yamamoto Line, in een overvolle trein, terug naar Ikebukuro en plof dood vermoeid neer op mijn hotelbed.

1 thought on “Ikebukuro

  1. Ton Van Den Broek

    iig een super begin van je vakantie Ed!! wel gaaf dat je marja “even” gaat bezoeken!! veel plezier gewenst daar! grton

    Reply

Leave a Reply