Entebbe

      No Comments on Entebbe

Lake Mburo National Park

Dinsdagochtend 5 februari rijden we vroeg weg uit Mbarara. Gisteren vlak voor Mbarara werden de wegen al beter. Ook lijkt alles iets “moderner” en minder “arm”, dan wat we tot nu toe hebben gezien. De weg naar Lake Mburo National Park is geasfalteerd en heeft geen potholes. Veel sneller dan verwacht draaien we de snelweg af richting LMNP. Al voor het officiële park begint zien we zebra’s en mooie vogels.

Eerlijk is eerlijk als dit ons eerste park bezoek in Oeganda was geweest, waren we onder de indruk. Maar nu viel het wat tegen. Het heeft een mooi meer met nijlpaarden. We zien veel vogels en zebra’s. Ons hoogtepunt was een groep impala’s die zich op de weg hadden verzameld met hun staart tussen de benen. De beesten kijken zeer alert om zich heen. Onraad dus! Meestal is er dan een grote kat in aantocht. Wij hebben de motor uitgezet en een poos gewacht. Gelukkig voor de impala’s gebeurt er niets.

Lyantonde

Tweede helft van de middag rijden we naar het “pittoreske” Lyantonde. Dit dorp ligt aan de snelweg richting Kampala en we vinden er een prijsvriendelijk hotel 🙂
We wandelen door het dorp met, net als alle andere dorpen, heleboel verschillende winkeltjes waar alles te koop is wat je nodig hebt. Ondanks onze gevorderde leeftijd trekken we een hoop bekijks. We sluiten de dag af met een geweldige vismaaltijd en vullen ons vocht tekort aan.

Entebbe

Woensdagochtend rijden we naar Entebbe. Daar hebben we een dikke vier uur voor nodig. De wegen zijn goed. Het blijft oppassen in het verkeer. Vooral de afgeladen taxibusjes. Zij stoppen en trekken op zonder echt naar de rest van het verkeer te kijken, verder zijn ze non-stop aan het inhalen. Dit laatste is niet altijd heel handig op een tweebaansweg.

Ondertussen passeren we weer de evenaar, dit is wederom een monument maar nu met een heleboel toeristische poespas er om heen. We laten dit fotomoment niet schieten natuurlijk.

Rond de middag zijn we bij ons hotel in Entebbe aan Lake Victoria. We nemen een kamer met uitzicht op het meer 🙂 Het voelt hier een stuk koeler, dankzij de wind vanaf het meer.

‘s Middags wandelen we door de botanische tuinen, weg van alle herrie van de stad. De tuinen zijn mooi met veel vogels en zelfs apen.

Donderdag is onze terugvliegdag. Dat zijn meestal een beetje baaldagen. Heel veel valt er niet meer te doen. De meeste toeristen lopen door het westers aandoende winkelcentrum. Het eerste “echte” winkelcentrum, dat wij tegenkomen. Je kan er cappuccino drinken tegen westerse prijzen, daar moet de doorsnee Oegandees toch gauw een dag voor werken.

We maken nog een lange wandeling door de stad, genieten nog even van de ontelbare ijsvogels en maraboes. We geven ons overgebleven eten en drinken aan de bewaker van ons hotel (7 dagen in de week, 12 uur per dag), hij lijkt er oprecht blij mee.

Leave a Reply