Cusco

      2 Comments on Cusco

Arequipa

Dinsdag 10 april kunnen we eindelijk weer eens uitslapen zonder een wekker te zetten. We ontbijten op ons gemak en wandelen naar de overdekte markt van Arequipa. Altijd leuk om rond te kijken.

We bestellen allebei een fruitsapje bij een stalletje met het idee dat we ieder 1 glas krijgen. We bleken echter 3 glazen per persoon gekocht te hebben. Toch nog maar eens een cursus Spaans voor gevorderden doen.

We hadden gelezen dat je ergens in de stad gratis vicuna’s, alpaca’s en lama’s kon kijken (en aaien voor de dames onder ons). Daar zit natuurlijk een addertje onder het gras, na het aaien van de dieren, uitleg wat men met het wol van deze dieren doet, eindig je natuurlijk in een shop waar wollen kleren verkocht worden. :(Goedkoopste trui met speciale korting voor ons: 100 euro.

Daarna zijn we naar Mirador de Yanahuara gewandeld. Een leuk pleintje met kerk (uiteraard) en een mooi uitzicht over de stad en bergen.

Woensdag stond de wekker weer idioot vroeg om op tijd de bus naar Cusco te pakken. Daar doen we weer de hele dag over. Wel rijden we door prachtige landschappen, besneeuwde bergen, zien we lama’s, flamingo’s etc. Dat vaak op 4 km hoogte. Wat wel opvalt is dat we niet erg vrolijk worden van de dorpen waar we doorrijden, maar dat komt waarschijnlijk door onze westerse bril. Om 19 uur lopen we ons hostel binnen in Cusco, dat op 3400 meter hoogte ligt.

Cusco

Om onze aankomst in Cusco te vieren dineren we stevig en nuttige beperkt alcoholische consumpties. Allebei zaken die niet meewerken aan het tegengaan van hoogteziekte. Donderdag was dan ook een beetje een offdag. Ed heeft ‘s middags op bed gelegen. ‘s Ochtends hebben we wel de stad verkend en die is prachtig! Veel mooie pleinen met kerken, dat alles omgeven met groene heuvels en besneeuwde bergtoppen.

Cusco is het toeristisch hoogte/dieptepunt van Peru. De stad is prachtig en in de omgeving is heel veel te doen. Het betekent wel dat het aantal mensen dat je iets wil verkopen explodeert. No gracias!

Vrijdag begint met regen en kou. Een mooie dag om zaken voor onze laatste week in Peru te regelen.

Allereerst moeten we beslissen of we wel of niet naar Machu Picchu gaan. Die vraag houdt ons al bezig sinds we de tickets voor Peru hadden gekocht. Het is een must do, het is duur, een kleine expeditie, je moet langs de grootste touristtrap van deze planeet en het succes van deze trip is ook sterk afhankelijk van het weer.

We kopen voor maandag vliegtickets naar Lima en we besluiten wat we het weekend gaan doen 🙂 Hoewel er de hele dag regen was voorspeld, was het de rest van de dag aardig weer.

We lopen naar het Plaza de Armas, waar net een feest aan de gang is. Er zijn optredens van tientallen kleurrijke groepen. Dat was toch een mooie verrassing! Doel van vandaag is om naar een van de uitkijkpunten boven de stad te wandelen.

We lopen omhoog door steile straten, waar auto’s in hun 1 geschakeld nauwelijks boven komen. Wel wordt het steeds groener en de uitzichten mooier. Opvallend is wel dat we toeristen in taxi’s omhoog zien rijden. Ook stoppen er steeds taxi’s om ons naar boven te rijden. Wij zijn eigenwijs en blijven langzaam naar boven lopen. Naar beneden ging een stuk gemakkelijker 🙂

2 thoughts on “Cusco

 1. Marcel

  Jullie zijn altijd al eigenwijs geweest. :-). Vooral geen taxi nemen.
  Lima is in ieder geval weer aan de kust.
  Surf and Turf time

  Reply
  1. Ed

   Marcel,
   Met die goudgele rakkers is het wel goed gekomen ?
   Evenals met de surf en turf!
   Groet,
   Ed

   Reply

Leave a Reply