Arequipa

      1 Comment on Arequipa

Vrijdag 6 april is het weer een reisdag. In de loop van middag stappen we op de bus naar Arequipa. Dat is een behoorlijk eind rijden. Zaterdagochtend net na 4 uur worden we afgezet in een donker Arequipa. Bij ons hostel kunnen we gelukkig al naar binnen, maar onze kamer is natuurlijk nog niet beschikbaar. We proberen wat te slapen op een bank in de gemeenschappelijke ruimte.

Voor 7 uur lopen we slaperig op het Plaza de Armas. Dat lopen valt hier op 2300 meter hoogte nog flink tegen. Achter de mooie witte kerk op het plein zijn de pieken van de Andes zichtbaar.

Na een ontbijt in de zon dwalen we door het klooster Santa Catalina. Het klooster is behoorlijk groot en zeer kleurrijk, dat levert mooie plaatjes op. ‘s Middags dwalen we wat door de witte stad en drinken onze eerst Inka Kola (zeg maar een soort limonadegazeuse).

Colca Canyon

Zondag zijn we vroeg op pad voor een 2 daagse toer naar de Colca canyon. De canyon is dieper dan zijn kleine broertje in Amerika en bovendien vliegen er condors rond.

Om goed voorbereid te zijn op de hoogte slaan we cocasnoepjes en bladeren in. Op weg naar een goede 4900 meter hoogte maken we diverse stops vanwege de mooie uitzichten en ook voor de verschillende soorten lama’s die hier rondwandelen.

We lunchen in Chivay van waaruit er een wandeling gepland staat. Het begint echter te regenen en onweren, dus dat ging niet door. We wandelen in de middag door het op 3600 meter gelegen Chivay, waar we ook slapen. Je moet er wel wat voor overhebben, een groot deel van de dag lopen we met hoofdpijn rond en ook de stoelgang is redelijk van slag.

Maandag staan we weer vroeg op om condors te gaan kijken. D.w.z. dan moet het zicht goed zijn en de condors moeten ook in de buurt zijn.

Het is in ieder geval een stralende dag!

We rijden door de prachtige Colca vallei, door prachtige dorpen richting de Colca canyon tussen de 5 en 6 km hoge besneeuwde bergtoppen.

Bij een van de uitzichtpunten over de canyon op 3600 meter hoogte zien we direct al 6 condors zweven. Our lucky day!

Een uur lang staren we in verbazing naar de voorbij scherende vogels. Je kan ze bijna aanraken. De vogels met een spanwijdte van 3 meter maken indruk!

We maken een wandeling langs de canyon en stoppen nog langs een paar prachtige uitzichtpunten en rijden in de middag terug naar het drukke Arequipa.

1 thought on “Arequipa

  1. Marcel

    Kamer niet beschikbaar waar doet me dat aan denken !!haha!!
    Inka Kola drinken Ed was er geen andere goud gele rakker voor handen.
    Oppassen met de hoogte dat is wel duidelijk 😉

    Reply

Leave a Reply