Huacachina

      1 Comment on Huacachina

Lima

Woensdag 4 april was het plan om te gaan fietsen en zaken voor de komende dagen regelen. Na het ontbijt smeren we onze verbrande huid in met zonnenbrand. We willen niet nog een keer verbranden. Een groot deel van de dag hangt er echter een hardnekkige zeemist boven de westkant van Lima.

We wandelen naar de wijk Miraflores. Dat is de populairste toeristen wijk van Lima voorzien van alle voorzieningen. Fraai is het niet met allemaal hoogbouw.

Wel regelen we daar onze bustickets voor de komende dagen en huren we fietsen voor de rest van de dag. Lang fietsen we langs de mistige kliffen van Miraflores, die overigens voorzien zijn van een mooie kleurrijke boulevard. In de loop van de middag gaat de zon ook nog schijnen!

Eind van de middag lopen we terug naar Barranco. We willen dit graag langs het strand doen ipv boven op de kliffen. Dat is een redelijke uitdaging. Incidenteel zijn er wel bruggetjes voor voetgangers om de snelweg langs het strand over te steken. Dat is vaak kilometers omlopen, dus met gevaar voor eigen leven steken we een soort A16 over om romantisch langs het strand te kunnen wandelen.

‘s Avonds kijken we, net als gisteravond, samen met veel Peruanen naar naar de mooie zonsondergang.

Huacachina

Donderdag vroeg op voor onze eerste reisdag. In een paar uur rijden we naar Paracas. Daar moeten we een paar uur wachten voor de volgende bus. Paracas is een kleine kustplaatsje en toegangsoord tot de Ballestas eilanden, ook wel The Poor Mans Galapagos genoemd. Deze kan je met een speedboot bezoeken, maar wij doen een kleine excursie door Paracas National Reserve. Een enorm woestijngebied langs de kust met prachtige uitzichten.

Zeer fraai. Ook met de temperatuur gaat het de goede kant op. In Lima was het 20-25 graden, nu gaan we richting 30.

‘s Middags is het met de bus nog een uur naar Huacachina. Huacachina ligt naast Ica en is een soort oase omgeven met hoge zandduinen. Voor ons een noodzakelijke stop onderweg naar Arequipa. Op zich is het prachtig, maar je voelt je toch een beetje opgesloten. Belangrijkste activiteit hier is met een buggy door de duinen scheuren en sandboarden. Maar wij hebben dit al gedaan op verschillende plekken op deze planeet en het is altijd een beetje teleurstellend en eindigt met zandkorrels in elke porie.

Dus is het weer tijd voor Pisico Sour en Cerveza.

1 thought on “Huacachina

  1. Marcel

    Je moet er wel wat voor over hebben, om je romantische kant te laten zien.
    Ik had toch wel graag foto’s gezien van jullie going down the Hill.

    Reply

Leave a Reply