Narita

      No Comments on Narita

Nara

Maandag 20 maart het bekende recept van treinen en rondkijken. Nu is Nara ons doel, de voormalige hoofdstad van Japan. Na Kyoto heeft Nara de meeste World Heritage Sites van Japan.
Maar goed je moet er eerst komen, het is volgens de boekjes maar een minuut of 40 met de trein van Osaka naar Nara. Dat klopt ook, maar je moet eerst wel op het station zien te komen waarvan het nog maar 40 minuten is. Gelukkig hebben we een rapid express gevonden die ons in een keer van Sin-Osaka naar Tennoji bracht. Blijven toch ingewikkelde overzichtskaarten van trein en metro in steden als Tokyo en Osaka.

Maar goed in de loop van de ochtend arriveren we in Nara. Gelukkig een mooie lentedag. We wandelen naar het Nara Koen park waar de meeste tempels te zien zijn. Op de foto’s zie je dan een mooi idyllisch park met tempels en herten die er rond lopen. Dat klopt ook. Alleen in het park staan heel veel stalletjes waar koekjes voor herten worden gekocht. Dus links staan de Japanners keurig opgelijnd (zoals ze altijd doen voor de trein, voor het restaurant, op de roltrap, etc.) om koekjes te kopen en aan de rechterkant staan de herten al te wachten of erger nog ze proberen de koekjes zo snel mogelijk te bemachtigen.

Wat niet weg neemt dat er een aantal tempels in park staan waar wij (als tempeldeskundigen) zelfs van onder de indruk waren.
Zo is er de Todai-ji tempel met de beroemde Daibutsu (Great Buddha, net geen 15 meter hoog). De boedha staat weer in het grootste houten gebouw van deze wereld. Ook de Kasugataisha tempel met zijn honderden lantaarns maakt indruk.

Osaka

Eind van de middag wandelen we terug naar het station en gaan naar Osaka station, waar we eten en dan begin van de avond de Umeda Sky Building bezoeken met een prachtig uitzicht over de stad op de 40e etage. Om op de bovenste verdieping te komen moet je eerst met een glazen lift omhoog en vervolgens met de roltrap door een glazen koepel op ruim 100 meter hoogte. Heel fijn als je last van hoogtevrees hebt.

Yokohama

Dinsdag was een complete offday. Het plenste de hele dag, buiten was er geen lol aan. ‘s Ochtends gaan we met de shinkasen van Sin-Osaka naar Sin-Yokohama, vlakbij Tokyo. De ruim 500 kilometer leggen we af in zo’n 2,5 uur inclusief de nodige stops. Dit was tevens het hoogtepunt van de dag. In Sin-Yokohama pakken we de trein naar Sakuragicho, waar ons hotel ligt. Onze kamer op de 11e etage heeft een prachtig uitzicht over de haven (je kent het vast wel van het enorme gekleurde reuzenrad). Plan was om deze middag naar Kamakura aan de kust te gaan, maar gezien de aanhoudende regen hebben we dat maar geskipt.

Woensdag 23 maart de laatste volle dag in Japan. Bij het openschuiven van het gordijn van onze hotelkamer werden we getrakteerd op een blauwe hemel en een stralende zon. Dus we hebben eerst nog een rondje gewandeld door het havengebied van Yokohama.

Narita

De laatste nacht hebben we een hotel geboekt in Narita vlakbij de luchthaven, zodat we donderdag op ons gemak naar de luchthaven kunnen gaan. Hoewel Yokohama en Narita allebei relatief dicht bij Tokyo station liggen, is het toch nog goed 2 uur treinen met een overstap in Tokyo station. Daar hadden we vijf minuten om over te stappen. Aangezien de routeplanner aangaf dat we op perron 4 zouden aankomen en vertrekken, leek dat geen probleem. Echter perron 4 om te vertrekken was van een andere spoorlijn en dat was nog een paar honderd meter verder op en 3 etages lager 🙁
Begin van de middag zijn we in het zonnige Narita.

image

Omdat hier ook een tempel ligt, gaan we deze opzoeken in dit “dorp” met het inwonersaantal van Dordrecht. Onze verwachtingen waren niet zo hoog, gezien alle tempels die we gezien hebben. Maar we hebben enkele uren doorgebracht in dit tempelcomplex. Prachtige tempels, maar vooral ook een enorm park dat met Japanse perfectie is aangelegd met vijvers met karpers.

Dit was de laatste dag van deze prachtige reis, Japan heeft ons elke dag aangenaam verrast. Aardige, attente beleefde mensen, lekker eten, goed geregeld openbaar vervoer en een prachtig land!

Leave a Reply