Nagano

      No Comments on Nagano

Yanaka Ginza

Zaterdag 11 maart gaan we met de trein van Okachimachi naar Ueno. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Ueno is slechts 10 minuten wandelen. Eigenlijk is de wijk waar ons hotel staat best leuk. Vele drukke nauwe winkelstraatjes met veel restaurants en zelf een soort van red light district.
We wandelen door Ueno park onder weer een strakblauwe hemel. We stoppen bij de Kaneji Temple. We slenteren langs allerlei tempels door een “normale” woonwijk van Tokyo om uit te komen bij Yanaka Ginza. Hier zijn weer enkele leuke winkelstraatjes, maar dan met kleine winkeltjes en geen grote bedrijven met grote schreeuwende reclames.

Ginza

Op Nippori station pakken we de trein naar Tokyo station.We wandelen langs het keizerlijke paleis. Daarna lunchen we met sushi in het zonnige Hibiya park. Na de lunch lopen we door het sjieke Ginza met zijn dure winkels en de Ginza Yonchome Intersection met de bekende Wako Clock Tower. Het is hier bijzonder druk, er lopen veel cameraploegen en fotografen rond. Navraag wat er aan de hand is, was moeilijk want Engels is voor veel Japanners lastig. Net zo als Japans voor ons trouwens. Maar goed, het bleek dat precies 6 jaar geleden om 14.46 uur die aardbeving met tsunami was geweest. Om exact 14.46 uur word stilgestaan bij de aardbeving met 10 klokslagen.
Laatste stop is de vismarkt, vervolgens gaan we weer naar het ons vertrouwde Okachimachi.

Nagano

Zondag 12 maart gaan we op weg naar Nagano, waar in 1998 de Olympische Winterspelen zijn gehouden. Eerst gaan we met de trein van Okachimachi naar Ueno. We reserveren stoelen voor de shinkansen (de snelle bullettrein) naar Nagano. De shinkansen ziet er heel futuristisch uit. Binnen in de trein is het genieten in de ruime stoelen. De trein rijdt rustig Tokyo uit en geeft daarna gas. Al snel zien we besneeuwde bergtoppen. Na 1,5 uur stopt de trein in Nagano. Nagano met zijn half miljoen inwoners lijkt wel een dorp vergeleken met Tokyo, lekker rustig. ‘s Middags wandelen we door het centrum naar de indrukwekkende Zenkoji tempel.
‘s Avonds was het eten weer heerlijk, maar bestellen kost soms wat moeite althans als je precies wilt weten wat voor een vlees je op je bord krijgt. De serveerster besluit uiteindelijk het dier maar te tekenen voor ons 🙂

Jigokudani Yaen-Koen

Maandagochtend gaan we voor een ontbijtbuffet in ons hotel. Geweldig! We weten niet precies wat we opscheppen, maar het was heerlijk. Vandaag staat het Jigokudani Yaen-Koen, het bekende sneeuwapen park, op het programma. Met de bus worden we zo’n driekwartier wandelen van het park afgezet. De rit gaat langs de vele besneeuwde bergen, waar nog druk gewintersport wordt. De weg omhoog gaat langs soms hoofdhoge sneeuwranden. In de buurt van het park wordt het pad glibberig en ijzig. Ondanks dat we andere voorspellingen hadden gezien, was het weer zonnig. We hebben inmiddels een wintersport kleurtje. In het park zien we al snel apen lopen over de besneeuwde heuvels. Hoogtepunt is het stoombad waar de apen gebruik van maken bij koud weer en/of als je geluk hebt. Rondom het bad met warm water is het een dolle boel met de apen, maar je raadt het al het water gaan ze niet in. Na lang wachten waagt een enkele aap zich in het warme water.  Het was ieder geval een mooie dag voor ons in de Japanse Alpen.

Morgen gaan we richting Kyoto.

image

Leave a Reply