Tokyo

      1 Comment on Tokyo

Helsinki

Daar zijn we weer. Woensdagochtend worden we in de stromende regen afgezet bij het station door Lambert. Om 11.45u vliegen we in een kleine 2,5 uur met Air Berlin naar het besneeuwde Helsinki. Het duurt even voordat we doorvliegen naar Tokyo. Om de tijd te doden gaan we wat eten en drinken. Dat is meestal een kostbare aangelegenheid op luchthavens, maar hier in Helsinki kunnen ze er wat van. Een normaal flesje Heineken kost 8 euro. Dan heb je even geen dorst meer.

Narita

Eind van de middag vliegen we met Japan Airlines in een goede 9 uur naar Tokyo, d.w.z. Narita.
De vlucht gaat over Siberië en we raken ook even de poolcirkel aan.
Op Narita is alles strak geregeld, ondanks alle verhalen, onze jetlag en slaaptekort gaat alles soepel. Hier geen vervelende taxichauffeurs, opdringerige geldwisselaars zoals in andere Aziatische landen. De douanier zegt ons zelfs gedag in het Nederlands. Geld wisselen gaat gewoon bij een normale bank. We halen nog wat info bij de Tourist Info en halen onze JR Pass op, waarmee we door heel Japan met de trein kunnen reizen. Om 10 uur geland en om 11.18u (precies op tijd natuurlijk) brengt de Narita express van ons in een goed uur naar hartje Tokyo. Op  één van de drukste stations van Japan stappen we op een andere trein naar Okachimachi, de wijk waar ons hotel ligt.
Hier schakelen we de GPS in en wandelen in 10 minuten naar ons hotel.  We zijn enigszins verbaasd over hoe vlot dit alles ging, hoe goed georganiseerd de trein, metro is en wat we onderweg allemaal zien. Best wel druk en groot dat Tokyo 🙂 Het is trouwens strak blauw weer en een graad of 12.
Hoogtepunt, voordat we het vergeten, zijn tot nu toe ongetwijfeld de verwarmde toiletbrillen!

Asakusa

We laten onze spullen achter in ons hotel gaan tevoet verder naar de wijk Asakusa. We lopen langs het water naar de grootste / beroemste tempel van Japan: Sensoji.
Een drukke omgeving met veel winkels en ook een indrukwekkende grote rode tempel. Na het tempelbezoek is het tijd voor onze eerste maaltijd in Japan. Er zijn veel restaurants, maar gelukkig ook veel restaurants met afbeeldingen van de gerechten. We kiezen voor zo’n restaurant waar je kan aanwijzen wat je wilt hebben. Lekker makkelijk en leuk voor ons Hollanders, het was nog betaalbaar ook 🙂
Daarna wandelen we naar de Tokyo Skytree. Dit is een uitzendmast van ruim 600 meter hoog. Op 350 en 450 meter zijn uitkijkpunten. Wij gaan naar 350 meter en het uitzicht is adembenemend. Naar alle kanten zie je alleen maar bebouwing en in de verte Mount Fuji. De bekende vulkaan van meer dan drie km hoogte. Het is best indrukwekkend zeker als het avond wordt, de zon ondergaat en alle lichten aan gaan. Enig minpuntje is dat het echt vreselijk druk is.

‘s Avonds wandelen we het hele eind terug naar ons hotel. Doodmoe vallen we in slaap, maar wel zeer onder de indruk van onze eerste dag in Tokyo/Japan.

Shibuya, Harajuku, Yoyogi, Shinjuku en Akihabara

Vrijdag 10 maart staan we op tijd op. We gaan eerst met de trein naar Shibuya. We bekijken de Shibuya Crossing, een bekende kruising met een grote diagonale oversteekplaats. Natuurlijk steken we zelf ook een paar keer over. We wandelen nog wat rond in Shibuya en pakken dan de trein naar Harajuku. We slenteren door Takeshita Dori, een lange smalle hippe winkelstraat. Leuker vinden we Yoyogi Park met de Meji Jingu tempel. Na het tempelbezoek pakken we de trein naar Shinjuku, waar we naar de 45e verdieping gaan van de Tokyo Metropolitan Government building. Wederom prachtige uitzichten over Tokyo.
Vervolgens pakken we de trein terug naar Akihabara, de elektonica wijk van Tokyo. We wandelen tot de avond valt langs warenhuizen vol elektronica, schreeuwende reclames en dames die het een en ander promoten.
De volgende stop is Okachimachi, onze thuiswijk. We wandelen nog even rond en eten weer in wat wij een aanwijsrestaurant noemen. Gelukkig kan je ook een biertje aanwijzen 🙂

image

1 thought on “Tokyo

Leave a Reply